Inspiratieworkshops

Ieder (mede)mens is anders en hulp en ondersteuning kan in vele vormen van betekenis zijn. Om jou kennis te laten maken met activiteiten waar je misschien niet meteen aan denkt, maar die wel zeker van meerwaarde kunnen zijn, bieden we na de lunch inspiratieworkshops aan.

Bekijk onderstaand het aanbod in inspiratieworkshops!

Stembevrijding: Persoonlijk groeien door je stem

Annet Vervoort

Duur: circa 35 minuten | Aantal: maximaal 26 personen 

“Onze stem weerspiegelt onze gevoelens en emoties”, zegt gediplomeerd stembevrijder Annet Vervoort. Ze begeleidt deze workshop Stembevrijding. En doet dat met veel passie, energie en niet te vergeten humor. Je stem gebruiken om vastgezette emoties te uiten in klank, waardoor dit helend werkt. Voel je je verdrietig dan is dat in je stem te horen. Ook emoties als blijheid, vreugde en boosheid…..door hier geluid aan te geven, laat je de emotie los, ontstaat er ruimte, opluchting. 

Stembevrijding gaat over contact maken met jezelf van binnen. En vervolgens naar buiten durven te verklanken wat er zich in jou afspeelt. Woorden dekken niet altijd de lading. Ze kunnen niet altijd je gevoel of verhaal vertellen. Met klanken zijn er meer mogelijkheden. 

Na een lichaamsgerichte warming-up gaan we in deze workshop kennismaken met een aantal oefeningen. Op verschillende manieren ga je met je stem aan de slag. Zoals eenvoudige ademhalings- en klankoefeningen, het maken van bewegingen of het zingen van een mantra. Maar het is vooral een kwestie van durven en lef hebben. Zingen is loslaten. Oefeningen kunnen je kwetsbaar maken. Als je dan doorzet, merk je dat het ontspant, je krachtig maakt en energie geeft. En dan kan je stem je verrassen! Je laat naar buiten klinken wat er van binnen leeft. En……je hoeft niet te kunnen zingen!

Annet Vervoort is in 2014 afgestudeerd als Stembevrijder bij de Academie voor Stembevrijders in Amsterdam. Grondlegger hiervan is Jan Kortie. Ze geeft workshops in stembevrijding en mantra zingen en begeleidt mensen individueel. Daarnaast begeleidt ze ook drie koren en is stembevrijder bij drie ‘Zingen voor je Leven’-koren. Dit zijn koren waarin mensen met kanker zingen. Ze zingt met mensen met dementie en werkt als contactclown in verpleeghuizen. Haar manier van werken kenmerkt zich door eenvoud, lichtheid en humor.

Bekijk de website | Tel: 06-49774623 

Loop mee met een wandelcoach: De kracht van de natuur

Maaike Nijland-van Steen

Duur: circa 30 minuten | Aantal: maximaal 30 personen 

Een wandelcoach coacht mensen in de natuur. We weten uit onderzoek dat stress al binnen 5 minuten verminderd als je wandelt in de natuur. De natuur is speels en zit vol met energie, daarom is de natuur de ideale omgeving om balans terug te vinden. Tijdens wandelcoaching kun je even afstand nemen van alle dagelijkse beslommeringen. De grootsheid van de natuur heeft een relaxerend effect op mensen en helpt ons ervaringen, gedachten en gevoelens in perspectief te zetten. We worden er creatiever van waardoor we sneller tot oplossingen komen. Een ander bijkomend voordeel is dat iemand letterlijk in beweging komt en tegelijkertijd wordt blootgesteld aan daglicht wat een positief effect op de slaapkwaliteit en de stemming heeft. 
 

In deze inspiratieworkshop krijg je meer te horen over de voordelen van coaching in de natuur en wat dit voor iemand kan opleveren. Tevens hoor je voor welke doelgroep wandelcoaching een passend aanbod kan zijn. Uiteraard gaan we ook met elkaar een korte wandeling maken en word je meegenomen in een aantal korte oefeningen die de voordelen van wandelen in de natuur versterken.  

Let’s walk! 

De wandeling wordt begeleid door Maaike Nijland – van Steen. Maaike is Verpleegkundig Specialist GGZ en heeft ruim 20 jaar ervaring in de GGZ. Ze werkt momenteel parttime bij ADHD Centraal waar ze zich bezighoudt met diagnostiek & behandeling van volwassenen met ADHD. De laatste jaren merkte ze een toenemende behoefte om haar werk meer in de natuur te gaan vormgeven, omdat ze overtuigd is van de geneeskrachtige werking hiervan en de positieve effecten van letterlijk in beweging komen. Ze is daarom naast haar werk als verpleegkundig specialist GGZ haar eigen wandelcoachpraktijk El Camino Wandelcoaching gestart. Haar coachingsstijl kenmerkt zich door een oplossingsgerichte en resultaatgerichte aanpak, waarbij ze gebruikmaakt van elementen uit de Acceptance & Commitment Therapie (ACT) en de Oplossingsgerichte Therapie (OT).

Bekijk de website | Tel: 06-41857228 

Mindfulness: Even tot jezelf komen

Maike Konings

Duur: circa 30 minuten | Aantal: maximaal 20 personen 

Wellicht ben je er al zeer bekend mee. Of juist niet, maar heb je er al wel vaak van gehoord, Mindfulness. Wat is het en wat kan het betekenen voor jouzelf maar ook voor je patiënten? Veerkracht en bewustwording staan centraal bij Mindfulness. Zoek of wil je veranderingen? Dan zul je zelf actie moeten ondernemen… Met Mindfulness leer je (anders) naar jezelf en je lichaam te luisteren en hoe om te gaan met gedachten, moeilijkheden en stress. 

Na een korte uitleg, ga je vooral ervaren door middel van enkele oefeningen. Met deze mindful energizer neem je even de tijd om helemaal tot jezelf te komen, om vanuit rust weer verder de dag in te kunnen. 

Deze workshop wordt verzorgd door Maike Konings. Ze is gediplomeerd trainer (o.a. Mindfulness, systemisch werken, positieve gezondheid) en vanuit haar eigen Trainingsbureau Mind4Work in Moergestel verzorgt ze met veel passie en plezier trainingen en workshops voor bedrijven en organisaties. Daarnaast is ze als docent en adviseur ook verbonden aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.  

Bekijk de website | Tel: 06-20540800 

Thai (kick) boksen als therapie: Meer dan alleen een gevecht

Yiucho Chau

Duur: circa 30 minuten | Aantal: maximaal 20 personen 

Tegenwoordig doen we meer met ons hoofd dan met ons lichaam en zijn wij continu onszelf voorbij aan het gaan. Gevoelens en onverwerkte emoties zoals angst, woede en verdriet raken we niet kwijt door alleen stil te zitten. 

Maak kennis met Thai (kick) boxing therapie, effectief bij het verwerken van verschillende ervaringen waaronder PTSS, burn-out, stress, emotie regulatie en ook klinisch bewezen bij eetstoornissen. 

Door fysieke inspanningen word je weer mentaal fit en weerbaar, we zetten Thai (kick) boxing therapie in als een fysieke vorm van therapie. Door heel gericht naar ons lichaam en geest te luisteren komt er weer balans. Maak vandaag nog contact met je emoties! 

Yiucho Chau (31 jaar) heeft jarenlang aan sport-, krachttraining en fitness gedaan en heeft in 2018 de overstap gemaakt naar Muay Thai (Thai’s boksen). Al vele jaren heeft hij zijn eigen sportschool. Buiten het geven van trainingen op het gebied van sport, is hij sinds 2014 als verpleegkundige werkzaam in de psychiatrie op de crisisafdeling van GGz Breburg. In 2019 is hij als freelance docent gestart in het onderwijs en verzorgt hij ‘Rots en water’ weerbaarheidstrainingen aan studenten. Ook geeft hij sport- en bokstherapie bij onder andere ChangesGGZ (kliniek voor Verslavingszorg & Eetstoornissen). 

Bekijk de website | Tel: 06-24140868 

Verbinding en samenwerking: Voel en ervaar het ritme

Bianca van Dreumel

Duur: circa 30 minuten | Aantal: maximaal 50 personen 

Muziek en beweging is voor heel veel mensen een bron van zingeving en zorgt voor verbinding op allerlei manieren. In deze energieke workshop gaan we even uit het hoofd om weer contact te maken met het lichaam.  

Om een grote groep samen in ‘beweging’ te krijgen heb je focus, vertrouwen en overgave nodig. Wanneer we werkelijk contact maken en afstemmen vanuit de energie die mensen verbindt, ontdek je de leider of volger in jou. Laat je verrassen door energieke theaterwerkvormen om te ervaren dat contact pas echt ontstaat vanuit het hart. 

Gaat het lukken om door samenwerking met elkaar in een ritme te komen? Een proces van bewust worden, volharden en overwinnen. Een muzikaal, hilarisch klap-spektakel onder enthousiaste begeleiding van Bianca van Dreumel. 

Bianca van Dreumel is regisseur en trainer in podiumwerk. Ze houdt zich onder andere bezig met de creatieve vormgeving van een theaterproductie en alles wat daarbij komt kijken. Hierbij verbindt ze mensen met hoofd en hart aan de muziek die zij zingen. Mensen in beweging krijgen, dat geeft energie en verbindt. 

Bekijk de website | Tel: 06-10446459